ANVR: Reis naar VS geboekt? Geld krijg je niet automatisch terug

In dit Forum worden nieuwsberichten geplaatst door het team, voor op de frontpage.
Leden hebben lees rechten
Gebruikersavatar
PENPE
Redacteur
Berichten: 1393
Lid geworden op: 26 jun 2011 22:25
Locatie: Cape Coral
Contacteer:

ANVR: Reis naar VS geboekt? Geld krijg je niet automatisch terug

Bericht door PENPE » 12 mar 2020 12:55

Reizigers die de komende weken zouden afreizen naar de Verenigde Staten, maar deze reis niet door kunnen zetten door het inreisverbod van de Amerikaanse president Donald Trump, kunnen hun reizen in principe niet kosteloos annuleren. Dat zegt een woordvoerder van reisbrancheorganisatie ANVR donderdag tegen NU.nl.

De reisbrancheorganisatie stelt dat gedupeerden van het inreisverbod, dat vanaf vrijdag ingaat en dertig dagen geldt, eerst bij de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie moet aankloppen. De organisatie kijkt dan of de reis misschien omgeboekt kan worden naar een andere bestemming of naar een ander moment.

Het is echter nog maar de vraag of reizigers het bedrag terug kunnen krijgen. Luchtvaartmaatschappijen kunnen namelijk claimen dat er sprake is van overmacht, legt Bas Knopperts, expert reisverzekeringen bij vergelijker Independer, uit.

Veel hangt dus af van of vliegmaatschappijen en reisorganisaties een beroep doen op overmacht. KLM, een van de luchtvaartmaatschappijen die het meest richting de VS vliegt vanuit Nederland, is momenteel nog de balans aan het opmaken van de gevolgen van het inreisverbod.

KLM biedt klanten sowieso de mogelijkheid om hun reis kosteloos om te boeken. Reizigers die tussen 4 maart en 31 mei met KLM of Air France vliegen, kunnen hier gebruik van maken. Ook kunnen klanten kiezen voor een tegoedbon.

Bron : NU.nl


#StaySafe

Plaats reactie