Cirque du Soleil vraagt faillissement aan

In dit Forum worden nieuwsberichten geplaatst door het team, voor op de frontpage.
Leden hebben lees rechten
Gebruikersavatar
fred
Site Beheerder
Berichten: 14952
Lid geworden op: 24 jun 2011 19:29
Locatie: Tiel
Contacteer:

Cirque du Soleil vraagt faillissement aan

Bericht door fred » 29 jun 2020 20:17

Afbeelding

Cirque du Soleil heeft faillissementsbescherming aangevraagd. Dat heeft de circusproducent zelf bekendgemaakt. Het bedrijf heeft ook verzocht om schuldbemiddeling, maar wil wel een doorstart maken.

Cirque du Soleil, dat werd opgericht in 1984 in het Canadese Montreal, is de grootste moderne circusproducent ter wereld.
Het bedrijf zat in zwaar weer door de vele geannuleerde voorstellingen vanwege de coronacrisis.

De circusproducent werkt aan een financiële herstructurering met bestaande aandeelhouders. Daarbij worden bedrijfsbezittingen overgenomen in ruil voor geld. Daarnaast verstrekken sponsoren waaronder de overheid van de Canadese provincie Quebec 300 miljoen dollar aan financiële middelen aan Cirque du Soleil.

Opnieuw opbouwen

Daniel Lamarre, ceo van Cirque du Soleil zegt in een verklaring dat het bedrijf meer dan 36 jaar erg succesvol was, tot het coronavirus toesloeg. De organisatie moet nu ‘kordaat’ optreden om zijn toekomst veilig te stellen. ,,De robuuste inzet van de sponsors - inclusief extra fondsen om onze getroffen werknemers, onderaannemers en partners, die allemaal belangrijk zijn voor het rendement van Cirque, te ondersteunen - weerspiegelt ons gezamenlijk geloof in de kracht en het langetermijnpotentieel van ons merk’’, zegt hij.

Ik kijk ernaar uit om onze activiteiten opnieuw op te bouwen en samen te werken om opnieuw het magische spektakel te creëren dat Cirque du Soleil is voor onze miljoenen fans over de hele wereld.’’
De herstructurering zou naar verwachting pas in de herfst afgerond kunnen worden. Het is nog onduidelijk wanneer het bedrijf opnieuw met voorstellingen wil starten.

Bron: AD.nl


Vindt u Orlandofans leuk? Like ons op Facebook of volg ons op Twitter !

Plaats reactie