
Zorg dat je op tijd op het vliegveld bent, 24 uur van te voren kan je online inchecken. Je koffers kan je meestal 3 uur van tevoren op het vliegveld inleveren, waar? dat kan je zien op de vertrekborden die overal in de vertrekhallen hangen. Zoek je vlucht op en kijk in welke vertrekhal je moet zijn en bij welke balie je alles kan afgeven. Hierna heb je alle tijd om eventueel wat te eten en te shoppen.

Bagage limiet
De bagage limiet is bij elke maatschappij anders dit kan je vinden op de website van de vliegmaatschappij. Meestal is 1 ingecheckte bagage stuk van 23 kilo toegestaan. Aan boord (handbagage) is vaak 1 trolley en een handtas/laptoptas toegestaan. Ook dit kan je weer vinden op de website van de maatschappij. Verdere vragen en informatie kan je vaak op de website van de maatschappij vinden. Ga op tijd door de douane, het kan zijn dat het redelijk druk is en zeker op Schiphol moet je vaak nog een aardig eindje lopen voordat je bij je gate bent. Ook bij de gate zeker bij Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen krijg je eerst nog een kruisverhoor. Daar hoef je niet bang voor te zijn ze willen graag weten of je zelf je koffer hebt ingepakt en of je hem nog uit het oog verloren bent. Eigenlijk gewoon standaard veiligheid vragen. Ga je bv met een niet Amerikaanse maatschappij dan krijg je deze vragen niet. Maar bij beide moet je nog door een securitycheck. Hou er rekening mee dat je het zakje met liquids en je laptop uit je tas moet halen, deze gaan samen met je broekriem en je jas/vesten schoenen in een bak welke weer door een scanapparaat gaan.
Eenmaal door de security is het wachten tot je mag boarden, ga nog een keer naar het toilet voor de zekerheid, je weet nooit. Als je eenmaal op weg bent mag je je stoel verlaten als het "veiligheidsriemen vast" lampje uit is en dat is boven een bepaald aantal kilometer in de lucht. Het kan daarna ook erg druk worden bij de toiletten dus ga tijdig naar het toilet.
Nu is het lekker achterover hangen, filmpje kijken, wat drinken, slapen of

Extra controle handbagage vluchten Noord-Amerika
Reizigers met een rechtstreekse vlucht naar de Noord-Amerika moeten vanaf dinsdag 8 juli rekening houden met een extra controle van de elektronische apparatuur in hun handbagage. Reizigers kunnen worden verzocht hun apparatuur uit de beschermingshoes te halen en aanzetten. Hierna mag de reiziger de elektronische apparatuur meenemen aan boord. De maatregel geldt alleen voor handbagage.
De maatregel geldt voor alle elektronica met batterijen zoals telefoons, laptops, tablets, camera’s, e-readers, kleine spelcomputers en MP3-spelers. Als de apparatuur op verzoek niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes gehaald kan worden, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in.
De extra controle vindt plaats aan de gate, voor het boarden en geldt alleen voor rechtstreekse vluchten naar de Noord-Amerika. Schiphol stelt alles in het werk om extra wachttijd te voorkomen. Reizigers kunnen bij hun luchtvaartmaatschappij informeren hoe laat ze op de luchthaven aanwezig moeten zijn.


Overstap in of buiten de USA
De meeste vluchten gaan helaas niet meer rechtstreeks naar Orlando en heb je dus met een overstap te maken. Dat kan in Europa of in Amerika zelf. in Europa is er eigenlijk weinig aan de hand je koffers worden op Schiphol al doorgelabeld naar Orlando en die zie je daar weer terug. Bij aankomst op je overstap luchthaven is er eigenlijk weinig spannends, je moet wederom door een securitypost en daarna kan je door naar de gate vanwaar je vliegtuig vertrekt naar Amerika en is het wachten op het nieuwe boarden.
Een overstap in Amerika is iets uitgebreider. Je koffer wordt doorgelabeld naar Orlando maar bij aankomst op de luchthaven ga je eerst door de immigratie. De beambte wil graag weten wat je komt doen en wat algemene dingen maar ook hier niks om je zorgen over te maken. Er wordt een digitale foto en digitale vingerafdrukken gemaakt hierna mag je door naar de kofferclaim.


Indien je met familie reist mag je met zijn allen naar de beambte, reis je met een vriend/vriendin dan ga je beide apart. Na de foto enz moet je door lopen naar de bagageclaim je mag niet op je vriend/vriendin wachten. Hier wordt op gelet en je wordt vriendelijk maar dringend verzocht om door te lopen naar de claimruimte. Ga naar de band waar jou inkomende vlucht op staat en haal je koffer van de band. Deze neem je mee naar de customsbeambte, hier lever je wit/blauwe formulier in. Heb je aangekruist dat je etenswaar of bijvoorbeeld bloembollen bij je hebt dan kan het zijn dat je koffer nog een keer door de scanner gaat. Let wel er worden hier en daar ook steekproeven gedaan dus vul naar waarheid in. Na Customs lever je je koffer weer in voor je doorverbinding en hierna ga je zelf door naar de security, waar je schoenen/vest/riem uit/af moeten en je laptop en zakje met gels/liquids in een speciale bak door de scanner gaan. Hierna weer fatsoeneren en kan je naar de gate doorlopen waar je volgende vlucht vandaag gaat. De procedure kan snel gaan maar het kan ook even duren zeker als het druk is. Hou daar rekening mee. Je kan als je nog tijd heb even de winkeltjes in of iets eten/drinken.
Orlando International Airport


Het internationale vliegveld, door de lokale bewoners afgekort tot OIA is qua drukte het 12-de vliegveld van de USA en het 21-ste van de wereld. Per dag zijn ongeveer 1000 vluchten. Het vliegveld kent de internationale code MCO oftewel het Mc.Coy International Airport, de code MCO staat ook op de ticket. Dit fraaie vliegveld met uitstekende voorzieningen ligt ongeveer 10 mijl ten oosten van Disneyworld en de International Drive, waar de meeste hotels zijn. Bij aankomst per directe vlucht vanuit Europa moet je eerst door de immigratie met paspoort . Ook moet er een foto genomen worden en zal de immigratiefunctionaris elektronische vingerafdrukken willen maken. Dit stelt weinig voor en gaat zeer snel. Je zal de bekende stempels in je paspoort krijgen. De controle op Orlando International Airport is pittig met zelfs schoenencontrole (uittrekken!) Probeer niet als een opgewonden standje over te komen, daar heb je alleen jezelf mee, onderga alles rustig.

Heeft de immigratiecontrole van de paspoorten e.d. al op een ander USA-vliegveld plaatsgevonden, dan ga je alleen door security en dan kan je gelijk de monorail naar bagageclaim nemen.
Daarna de bagage weer inleveren! Dan met een soort monorail naar het hoofdgebouw van het OIA. Let eens op de stem die de gang van zaken vertelt in de monorail, dat is dezelfde stem als in de monorail bij Disneyworld. Na aankomst in het hoofdgebouw de borden volgen naar bagageclaim en de bagage verzamelen. Mocht je nog wat tijd over hebben op dit vliegveld (misschien bij de terugvlucht?) dan vind je in de vertrek-/aankomsthal de shops van o.a Disney, Seaworld, Universal en Kennedy Space. Ook zijn er uitgebreide eetmogelijkheden en winkels als Crocs, Ron Jon en Harley Davidson. Om vast te wennen of ...........als je toch nog wat vergeten bent!
Indien er een huurauto is gehuurd of naar de shuttlebus van de autoverhuurder of naar de balie van de automaatschappij. Hertz en Thirfty zitten buiten het airport, Alamo, Avis, Budget Car, Dollar en National zitten op het vliegveld. De bussen voor het vervoer naar de autoverhuurders zijn te vinden op Level 1, evenals de taxi' s en de lijnbussen voor het transport naar Orlando of Kissimmee.
Er gaan vanaf het vliegveld een aantal wegen naar de hotels. De Stateroad SR 436 gaat naar Downtown Orlando. De SR 528, met als bijnaam de Beeline, gaat naar de hoofdweg van west naar oost, de I-4 en naar International Drive/Sea World/Universal. De SR 417, de Central Florida Greenway, leidt naar Lake Buena Vista, Disneyworld en Kissimmee. Deze laatste 2 wegen zijn toll-roads en hebben een paar tolpoorten waar betaald moet worden. Doorgaans een 3-tal quarters; het is dus aan te raden om wat kleingeld bij de hand te hebben. Let op de borden boven de weg bij welke poort je moet zijn: voor cash geld of voor wisselgeld. Of indien je een navigatie hebt zet hem op tollroads vermijden en je komt op de leukste plekken.

Disney Magical Express (indien je deze geboekt heb)
Als je geland bent op Orlando international en na alle formaliteiten die hier boven genoemd zijn... customs enz, ga dan gelijk naar de Disney Magical Express Welcome Center in het hoofdgebouw, aan de B-kant op level 1. De magical Express service zal je bagage ophalen en afleveren bij je Walt Disney World hotelkamer binnen 4 uur na inchecken. Bagage aflevering is te gebruiken indien je vlucht dagelijks tussen 5 uur in de ochtend en 10 uur in de avond aankomend. Binnenkomst na 10 uur in de avond haal dan zelf je bagage op en neem het mee naar de magical express... niet vergeten anders kan je weer terug.
De terugreis

Bij terugkeer naar Nederland moet je er rekening mee houden dat op drukke dagen je wat extra tijd moet uittrekken, reken op een uur. Bij de check-in desk moet je er rekening mee houden dat er steeds strenger gelet wordt op koffergewicht en formaat van de cabine-bagage. Men is niet meer zo makkelijk. Het is goed te weten, dat je naar en van de VS 1 koffer mag meenemen, met een maximum gewicht, 20 a 23 kilo. Als je al weet dat je meer terug zal meenemen zorg dat je dan een extra koffer in je koffer meeneemt op de heenweg of koop er 1 bij bv Ross Dress for less of op een fleamarket. Tevens is het handig om je extra koffer alvast online door te geven dat scheelt meestal een dollar of 10. Na het inchecken moet je meestal zelf de koffer(s) naar de TSA douane-controlepost brengen, meestal vrij dicht in de buurt. Voordat je naar de gate gaat moet je weer uitgebreid gecontroleerd worden, inclusief schoenencontrole. Als het druk is, kost je dit gauw 30/45 minuten.
Wellicht ten overvloede: voor vloeistoffen gelden dezelfde voorwaarden als de regelingen voor de EU. Als je veel tijd hebt: op Orlando International Airport kun je leuk winkelen en eten, maar daar hadden we het hierboven al over gehad bij het gedeelte van het aankomen. Ook na de douane zijn er winkels en eetgelegenheden, maar minder dan voor de douane.
Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan, noch aanspraak gemaakt worden op de inhoud van deze website. Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van deze internetsite de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie (na verloop van tijd) verouderd of niet (meer) correct is.